ubuntu

Farklar

Bu sayfanın seçili sürümü ile mevcut sürümü arasındaki farkları gösterir.

Karşılaştırma görünümüne bağlantı

Sonraki sürüm
Önceki sürüm
Son sürüm İki taraf da sonraki sürüm
ubuntu [2020/11/18 15:48]
gencoglutugrul oluşturuldu
ubuntu [2021/01/31 17:59]
gencoglutugrul resim alt satıra alındı
Satır 33: Satır 33:
 ===== 3. Bilgisayarı Kurulum Cihazı İle Başlatın ===== ===== 3. Bilgisayarı Kurulum Cihazı İle Başlatın =====
  
-Kurulum uygulamasını çalıştırabilmek için başlangıç cihazı olarak disk kalıbını yazdırdığınız cihazı başlangıç cihazı olarak seçmeniz gerek. Bu işlemi //BIOS (Basic Input Output System, Temel Giriş Çıkış Sistemi)// üzerinden yapacağız. Öncelikle BIOS’a giriş yapmak için bilgisayarınız açılırken özel bir tuşa basmanız gerekir. Bu genellikle ''%%Del, F12, F8, ESC%%'' tuşlarından biridir. Ancak bu özel tuş bilgisayarınızın marka ve modeline göre farklılık gösterebilir. Bunu bilgisayarınızın websitesinden veya arama motorlarında ''%%(marka-adı) bios tuşu%%'' şeklinde arama yaparak bulabilirsiniz. Örneğin bu dökümanın hazırlandığı bilgisayarda DEL tuşu BIOS tuşu olarak ayarlanmış. Bu tuşu bulduktan sonra bilgisayarınızın güç düğmesine bastıktan sonra ard arda bu tuşa basın. Daha sonra aşağıdakine benzer bir ekran göreceksiniz. {{bios-1.png|Örnek bir BIOS ekranı}}+Kurulum uygulamasını çalıştırabilmek için başlangıç cihazı olarak disk kalıbını yazdırdığınız cihazı başlangıç cihazı olarak seçmeniz gerek. Bu işlemi //BIOS (Basic Input Output System, Temel Giriş Çıkış Sistemi)// üzerinden yapacağız. Öncelikle BIOS’a giriş yapmak için bilgisayarınız açılırken özel bir tuşa basmanız gerekir. Bu genellikle ''%%Del, F12, F8, ESC%%'' tuşlarından biridir. Ancak bu özel tuş bilgisayarınızın marka ve modeline göre farklılık gösterebilir. Bunu bilgisayarınızın websitesinden veya arama motorlarında ''%%(marka-adı) bios tuşu%%'' şeklinde arama yaparak bulabilirsiniz. Örneğin bu dökümanın hazırlandığı bilgisayarda DEL tuşu BIOS tuşu olarak ayarlanmış. Bu tuşu bulduktan sonra bilgisayarınızın güç düğmesine bastıktan sonra ard arda bu tuşa basın. Daha sonra aşağıdakine benzer bir ekran göreceksiniz.  
 + 
 +{{bios-1.png|Örnek bir BIOS ekranı}}
  
 Buradan ok tuşlarını kullanarak (bazı modern bilgisayarlar BIOS arayüzünde fare kullanımını da destekler) menüleri gezebilir ve ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Eğer yukarıdakinden daha farklı bir ekranınız varsa korkmayın farklı bilgisayarlarda farklı bios yazılımları vardır. Bir başka örneğini aşağıda görmekteyiz. Buradan ok tuşlarını kullanarak (bazı modern bilgisayarlar BIOS arayüzünde fare kullanımını da destekler) menüleri gezebilir ve ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Eğer yukarıdakinden daha farklı bir ekranınız varsa korkmayın farklı bilgisayarlarda farklı bios yazılımları vardır. Bir başka örneğini aşağıda görmekteyiz.
Satır 109: Satır 111:
 {{ubuntu-setup-6.png| Ubuntu Kurulum Ekranı}} {{ubuntu-setup-6.png| Ubuntu Kurulum Ekranı}}
  
-Bu bölümde ise sizden bir kullanıcı oluşturmanız istenmektedir. Gerekli alanları doldurduktan sonra ''%%Devam Et%%'' butonunu kullanabilirsiniz. Burada kullanıcı esabınız için güçlü bir parola oluşturmanızı tavsiye ederiz. Eğer güçlü bir parola hakkında şüpheleriniz varsa güçlü parolalar oluşturmak için [[https://zarola.oyd.org.tr/|Zarola Rehberini]] inceleyebilirsiniz.+Bu bölümde ise sizden bir kullanıcı oluşturmanız istenmektedir. Gerekli alanları doldurduktan sonra ''%%Devam Et%%'' butonunu kullanabilirsiniz. Burada kullanıcı hesabınız için güçlü bir parola oluşturmanızı tavsiye ederiz. Eğer güçlü bir parola hakkında şüpheleriniz varsa güçlü parolalar oluşturmak için [[https://zarola.oyd.org.tr/|Zarola Rehberini]] inceleyebilirsiniz.
  
 {{ubuntu-setup-7.png| Ubuntu Kurulum Ekranı}} {{ubuntu-setup-7.png| Ubuntu Kurulum Ekranı}}
  • ubuntu.txt
  • Son değiştirilme: 2021/01/31 18:02
  • Değiştiren: gencoglutugrul